Vovkovi dnevi v župniji Breznica

Ob 60. letnici smrti in 100. letnici nove maše nadškofa Antona Vovka v župniji Breznica vabijo na Vovkove dneve. Pripravili so bogat program, v okviru le-tega pa kar nekaj zanimivih dogodkov. Vovkovi dnevi se bodo zaključili s slovesno sv. mašo v nedeljo, 18. junija, v župnijski cerkvi župnije Breznica.

Večer slovenskih krščanskih izročil

Na poseben način pa se mi nocoj, dragi bratje in sestre, postavlja vprašanje, kaj bomo mi kot kristjani izročili naprej. Seveda bomo našemu jutrišnjemu rodu izročili vse tisto, o čemer sem prej spregovoril. Vendar to ni dovolj. Naše krščansko izročanje ne more biti samo posredništvo med preteklimi in prihodnjimi rodovi na naši zemlji. Tudi naše krščanstvo, tudi moja vera mora zaznamovati izročilo, ki ga bomo posredovali naprej.

Srečanje delegatov za družino in življenje pri Svetu evropskih škofovskih konferenc

Od 8. do 10. maja 2023 je v Bukarešti potekala konferenca Komisije za družino in življenje pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Zbralo se je 40 predstavnikov evropskih škofovskih konferenc, in sicer iz 22 držav Evrope. Iz Slovenije sta se je udeležila predsednik Urada za družino pri SŠK in ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ter tajnik istega urada mag. Luka Mavrič. Naslov konference je bil: "Gospod, kako bi mogli poznati pot?" (Jn 14,5). Družina v današnji Evropi".