Tudi letos smo ustvarjalci spletnih strani Nadškofije Ljubljana pregledali, katere objave so bile najbolj odmevne v letu 2019 na družbenih omrežjih nadškofa msgr. Stanislava Zoreta.

Facebook

 

Na družbenem omrežju Facebook smo presegli 2000 sledilcev, čakamo pa še 2000. všeček strani. Veseli pa smo, da je najbolj všečkana objava tista, ki je bila tudi nam zelo pri srcu. Štirje novoposvečeni duhovniki so Božji blagoslov in ob pomanjkanju duhovnih poklicev se očitno tega zavedate tudi naši sledilci.  Ta objava je bila tudi največkrat komentirana. Naj se všečki in komentarji spremenijo v naše molitve za nove duhovne poklice.

Danes bomo prvič deležni blagoslova naših novomašnikov Gregor Bregar, Tadej Ložar, Roka in Vito Urbanija. Bogu, njihovim…

Objavil/a Nadškof Stanislav Zore dne Sobota, 29. junij 2019

 

V nemirnem svetu v katerem živimo, nas je razveselila tudi največkrat deljena objava. Verjamemo pa, da ste še večkrat v resnici, kot na družbenih omrežjih delili Luč miru iz Betlehema.

Nocoj bo začel svoje romanje po Sloveniji plamen Luči miru iz Betlehema. Skavtom se zahvaljujem, da so ga prinesli v…

Objavil/a Nadškof Stanislav Zore dne Nedelja, 15. december 2019

Twitter

 

Tudi na Twitterju sta bili v ospredju dve objavi. Daleč najbolj všečkana je čestitka našim odbojkarjem za uspeh v polfinalu evropskega prvenstva.

Čivk, ki ste ga najbolj delili in največkrat komentirali pa se nanaša na 60. obletnico smrti škofa Gregorija Rožmana.


Instagram

 

Tudi sledilci na Instagramu so v ospredje postavili odbojko, prav tako všečkana objava pa je bila otvoritev Plečnikove razstave Svet in sveto v Mestnem muzeju Ljubljana. To je bil tudi najbolj komentirana objava.

 

View this post on Instagram

 

V Mestnem muzeju Ljubljana so danes odprli razstavo Plečnik in sveto, ki je bila v poletnih mesecih na ogled v Vatikanskih muzejih. Razstavljenih je 33 Plečnikovih kelihov, ciborijev, monštranc … za vsako leto Kristusovega življenja eden. Razstava je navdihujoča, ker lepo pokaže, kako sveto navdihuje lepoto in kako lepota zori iz svetosti. Med seboj si podajata roki in ena vodi k drugi. Obe pa vstopata v človeka, ki se jima približa brez predsodkov, ves željan lepega in svetega. +SZ #muzej #mestnimuzej #mestnimuzejljubljana #ljubljana #ljubljanamojemesto #ljubljanamoments #slovenia #slovenija #umetnost #plečnik #plecnik #jozeplecnik #arhitektura #sveto #kelih #razstava @mestnimuzejljubljana

A post shared by Stanislav Zore (@ljubljanskinadskof) on


Največkrat ogledan story? Ob prazniku vseh svetih.