Pismo podpore Svetopisemskemu maratonu

Pomembno je, da smo potopljeni v Božjo besedo. Dokler ta beseda ne postane „svetilka mojim nogam, luč moji stezi“ (Ps 119,105), bomo vedno poskušali utišati ljudi, ki jih doživljamo kot neprijetne. Če pa Božjo besedo slišimo in po njej živimo, naj bo spremenila v orodje, po katerem bo Bog nagovarjal svoje otroke, naše brate in sestre. Zanje bomo postali spodbuda na pot

Srečanje bolniških duhovnikov

Zbrane bolniške duhovnike je obiskal tudi nadškof msgr. Stanislav Zore in se jim zahvalil za njihov čas in vso tankočutno pozornost, s katero obiskujejo in tolažijo preizkušane z boleznijo in starostjo. Spodbudil jih je naj v njih vedno znova prepoznajo trpečega Jezusa. Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas!

Srečanje kolednikov ljubljanske nadškofije

Nadškof msgr. Stanislav Zore OFM se jim je zahvalil za njihovo delo, za oznanilo rojstva Jezusa Kristusa, ki so ga prenesli med ljudi, pa tudi za darove, ki so jih zbrali za misijone.

nadskof Zore

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

grb nadškofov grb

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

grb Nadškofije Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
[email protected]

Misel tedna

  • Številni reveži živijo v krajih, ki so jih še posebej prizadeli pojavi, povezani s segrevanjem, njihova sredstva za preživljanje pa so močno odvisna od naravnih zalog in od tako imenovanih ekosistemskih uslug, kot so poljedelstvo, ribolov in gozdarstvo.
    (papež Frančišek LS 25)

https://sticna.net/ https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem https://www.nadskofija-ljubljana.si/urad-za-prijavo-zlorab-mladoletnih-in-ranljivih-odraslih/

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.