Začetek novega šolskega leta

Začeli smo novo šolsko leto. Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM je obiskal Zavod sv. Stanislava in obhajal sveto mašo za blagoslov novega šolskega leta. Učence, dijake in zaposlene je tudi nagovoril.

Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM ob dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov

Zbrali smo se v večeru 23. avgusta, ko obhajamo Dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Datum je, kot vemo, izbran zaradi tega, ker sta se na ta dan spajdašila dva režima, enako totalitarna in enako brezobzirna, nemški nacizem in sovjetski stalinizem. Hitlerjev zunanji minister Ribbentrop in Stalinov zunanji minister Molotov sta sedla za skupno mizo in podpisala sporazum, ki ga po podpisnikih imenujemo Pakt Ribbentrop-Molotov, čeprav je dejansko šlo za dogovarjanje med Hitlerjem in Stalinom.

nadskof Zore

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

grb nadškofov grb

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

grb Nadškofije Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
[email protected]

Misel tedna

  • Podnebje je skupno dobro od vseh in za vse. Na globalni ravni je to zapleten sistem, povezan s številnimi za življenje ljudi bistvenimi pogoji. Med znanstveniki obstaja zelo trdno soglasje o skrb vzbujajočem segrevanju podnebnega sistema.

    (papež Frančišek LS 23)

https://sticna.net/ https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem https://www.nadskofija-ljubljana.si/urad-za-prijavo-zlorab-mladoletnih-in-ranljivih-odraslih/

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.