Srečanje delegatov za družino in življenje pri Svetu evropskih škofovskih konferenc

Od 8. do 10. maja 2023 je v Bukarešti potekala konferenca Komisije za družino in življenje pri Svetu evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Zbralo se je 40 predstavnikov evropskih škofovskih konferenc, in sicer iz 22 držav Evrope. Iz Slovenije sta se je udeležila predsednik Urada za družino pri SŠK in ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ter tajnik istega urada mag. Luka Mavrič. Naslov konference je bil: "Gospod, kako bi mogli poznati pot?" (Jn 14,5). Družina v današnji Evropi".

Zahvala nadškofa gasilcem ob njihovem prazniku

Zavetnik gasilcev, sv. Florjan, goduje 4. maja. Ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM se je gasilcem, ob njihovem prazniku, zahvalil, medse pa so ga povabili gasilci iz Lahovč in Cerkelj na Gorenjskem.

Napovednik za mesec maj

"Spet kliče nas večnani maj, k v Mariji v nadzemeljski raj ..." Melodija, ki je v teh dneh zadonela po mnogih župnijskih cerkvah, pa tudi podružničnih, ponekod pa pobožnost šmarnic ohranjajo tudi pri kapelicah in znamenjih. Kaj vse pa nas še čaka v bogatem maju?

nadskof Zore

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

grb nadškofov grb

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

grb Nadškofije Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
[email protected]

Misel tedna

  • Številni reveži živijo v krajih, ki so jih še posebej prizadeli pojavi, povezani s segrevanjem, njihova sredstva za preživljanje pa so močno odvisna od naravnih zalog in od tako imenovanih ekosistemskih uslug, kot so poljedelstvo, ribolov in gozdarstvo.
    (papež Frančišek LS 25)

https://sticna.net/ https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem https://www.nadskofija-ljubljana.si/urad-za-prijavo-zlorab-mladoletnih-in-ranljivih-odraslih/

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.