Prva2020-03-04T13:57:53+02:00

Nagovor ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. Stanislava Zoreta na 5. postno nedeljo

Bodimo pozorni, da nas v teh časih ne uspava anestezija navajenosti in sebičnosti, anestezija brezbrižnosti. Prepričan sem, da bomo tudi mi veliko lažje prenašali neprijetnosti osame in spremenjenih navad, če bomo pozorni do teh ljudi, ki skrbijo, da pravzaprav ne pogrešamo ničesar potrebnega za življenje. Čut solidarnosti do njih bo tudi nam pomagal, da bomo bolj pozorni in seveda tudi bolj potrpežljivi drug do drugega v svoji družini in svoji okolici.

Navodila slovenskih škofov za velikonočne praznike 2020 v času epidemije COVID-19

Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov je 19. marca 2020 vsem škofom posredovala navodila in predloge za obhajanje bogoslužja v času epidemije COVID-19. Na osnovi omenjenega dokumenta so slovenski škofje ordinariji na 23. redni seji Stalnega sveta SŠK, ki je 24. marca 2020 potekala po videokonferenci, sprejeli naslednja navodila za obhajanje velikonočnih praznikov v Sloveniji v času epidemije.

Praznik Gospodovega oznanenja

"Je angel Gospodov oznanil Mariji, je ona spočela od Svetega Duha," se začne znana slovenska pesem, za katero upamo, da je danes odmevala po naših domov, saj po cerkvah zaradi karantene, ni mogla. Drugi slovesni praznik, ki ga praznujemo navadno v postnem času, je 9 mesecev pred božičem, ko se spominjamo, da je Devica Marija spočela od Svetega Duha.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • V sredo, 25. marca, bomo obhajali Gospodovo oznanjenje Mariji. Vabim vas, da postane sreda vseslovenski molitveni dan v čast Mariji v zahvalo za matere in priprošnjo za zdravje vseh bolnih. Molili bomo rožni venec in peli Marijine pesmi.

    Vse bolnike, vse zdravstvene delavce, vse družine in vse prebivalce Slovenije naj danes in vedno blagoslavlja in varuje vsemogočni Bog Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

    Msgr. Stanislav Zore

Facebook Pagelike Widget
https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.