Prva2019-01-05T19:20:53+00:00

Sodelavci Nadškofije Ljubljana vam želimo 
blagoslovljene božične praznike in vse dobro v novem letu 2019!

Svetovni dan miru

"Na novo leto smo prišli sem, k Mariji. Ne samo zato, kot smo slišali, ker je to obletnica razglasitve svetišča za Slovensko narodno Marijino svetišče, ampak zaradi tega, ker se zavedamo odgovornosti za leto, ki je pred nami."

Nagovor nadškofa Stanislava Zoreta pri polnočnici

Božič je novorojeni Jezus, pravi Bog in pravi človek, ki ga v jaslicah gledamo, molimo in častimo kot novorojenca. In naš božič je pravi božič šele takrat, ko v našem življenju vse praznično dogajanje na neki način stopi v ozadje in se mi napotimo na srečanje z Jezusom.

Nadškof Zore sprejel Saro Bevc Jonan

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM je dopoldne na dan pred božičem, 24. decembra 2018, sprejel Saro Bevc Jonan z možem Borisom, ki je v dneh po intervjuju na Televiziji Slovenija doživela različne pritiske.

Božična poslanica nadškofa Zoreta

Kakor je Jezus takrat prišel v zelo konkretne zgodovinske okoliščine, da bi ljudem prinesel sporočilo, da je Bog njihov Oče, in da bi jih ljubil do konca, tako Jezus tudi danes prihaja v naš čas in našo neodrešenost, da bi tudi mi spoznali, da Bog ni pozabil na nas. Tudi k nam prihaja, da bi v našo temo posvetila luč.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si
Facebook Pagelike Widget
[rev_slider alias=”Deli Jezusa” /]

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.