Prva2019-04-04T21:18:48+00:00

Krizmena maša

Dragi bratje duhovniki. Sicer se vsak dan srečujem z vami v molitvi za vas, pri oltarju se z vsakim izmed vas srečamo ob obhajanju vaših godovnih praznikov, pa vendar je današnji dan posebna priložnost, da se tudi vsi skupaj zahvalimo za dar duhovništva. Hvaležnost namreč budi veselje. Hvaležnost nas spomni, da smo obdarovani.

Križev pot Slovenska kalvarija

Križev pot Slovenska kalvarija je nastal ob 30. obletnici samostojnosti naše države Slovenije. Društvo Združeni ob Lipi sprave, Pastoralno središče sv. Jožefa, Slovenija v svetu, Rafaelova družba, Nova Slovenska zaveza in drugi so ta križev pot pripravili kot duhovno prizadevanje na poti k resnici in spravi med nami.

Bogoslužja ljubljanskih škofov ob velikonočnih praznikih

Na veliko noč, 21. aprila 2019, bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM ob 8.30 daroval vstajenjsko sv. mašo v stolnici sv. Nikolaja. Nadškof Zore bo ob 15.00 v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani vodil votivno protipotresno pobožnost. Škof Jamnik bo praznično sv. mašo ob 10.00 daroval v župnijski cerkvi v Poljanah nad Škofjo Loko.

Predstavitev dokumenta Sklepni govor papeža Frančiška na srečanju za zaščito mladoletnih

V galeriji Družina so danes predstavili nov dokument: Sklepni govor papeža Frančiška na srečanju za zaščito mladoletnih. Predstavitve se je udeležil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, Andrej Naglič, član Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab v Cerkvi pri Slovenski škofovski konferenci in urednik Cerkvenih dokumentov dr. Rafko Valenčič.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • Iskreno vsem voščim, da bi Jezus enako živel tudi v srcu vsakega izmed nas. Naj bo naša vera velikonočna, rojena iz srečanj z Vstalim Jezusom Kristusom. Potem bomo življenje znali sprejemati skozi njegovo ljubezen in naši odgovori bodo prihajali iz njegove ljubezni.

    Bratje in sestre, Kristus je vstal in živi! Vstali in živeli bomo tudi mi!

    (nadškof msgr. Stanislav Zore OFM)

Facebook Pagelike Widget

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.