Prva2020-01-07T10:10:04+02:00

Ekumensko bogoslužje v evangeličanski cerkvi

Tudi v našem ekumenskem prizadevanju, v tem čolnu, v katerem čutimo, da smo vedno bolj skupaj in da moramo skupaj odgovarjati na razmere okoli nas, potrebujemo Tebe, ki si pot, resnica in življenje, da bomo znali v ljubezni in resnici potovati v življenje. Skupaj, kot bratje in sestre v vsej naši zgodovinski in aktualni različnosti, a krščeni v isto ime Očeta in Sina in Svetega Duha.

Napovednik za mesec januar

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: nadskof.kabinet@rkc.si. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Nagovor nadškofa Zoreta pri polnočnici

sede, s katerimi apostol Pavel govoril o tej resničnosti v pismu učencu Titu, so drugačne, zelo drugačne: „Razodela se je Božja milost, ki rešuje vse ljudi.“ Evangelist Luka pa pove, da je angel oznanil pastirjem veliko veselje. V Davidovem mestu se je rodil Odrešenik, ki je Kristus, Gospod. „In to vam bo v znamenje: „Našli boste dete, v plenice povito in položeno v jasli.“

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • Škodljiva in ideološka pa je tudi zmota tistih, ki živijo tako, da dvomijo v družbeno prizadevanje drugih in ga imajo za nekaj površinskega, posvetnega, sekulariziranega, imanentnega, komunističnega, populističnega. Obramba nedolžnega, ki še ni bil rojen naprimer, mora biti jasna, odločna in strastna. Prav tako pa je sveto življenje revežev, ki so se že rodili in se otepajo revščine.

    (papež Frančišek, GE 101)

Facebook Pagelike Widget
https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.