Prva 2018-07-03T10:43:38+00:00

Napovednik za mesec julij

V počitniškem mesecu juliju so pred nami praznovanja, s katerimi se zahvaljujemo za našo nadškofijo. 5. julija se bomo namreč spomnili glavnih zavetnikov naše nadškofije, sv. Cirila in Metoda. 12. julija pa se spominjamo drugotnih zavetnikov naše nadškofije in sicer sv. Mohorja in Fortunata.

Duhovniško posvečenje

Današnji dan pa je tudi dan veselja zame. Kot škof namreč prevečkrat mečem prst na krsto pokojnih duhovnikov. Danes pa bom položil roke na glavo naših novomašnikov in njihove dlani mazilil s sveto krizmo, da bodo posvečevali krščansko ljudstvo in darovali Bogu sveto daritev. Zato, dragi bratje in sestre, dragi bratje novomašniki, veselimo se danes v Gospodu.

Praznovanje duhovniških jubilantov 2018

V soboto, 23. junija 2018, je ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore povabil letošnje duhovnike jubilante v Bogoslovno semenišče.

Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM pri sveti maši za domovino ob dnevu državnosti

Ob bližnjem Dnevu državnosti želim spregovoriti še o svobodi. Ne o svobodi, ki je svoboda samo za nekatere, drugi pa so lahko svobodni samo na način in v tisti meri, v kateri se uklonijo tem nekaterim.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • Želja zakoncev, da bi osnovala družino, je odločitev, da bosta del Božjih sanj, odločitev, da bosta sanjala z njim, odločitev, da bosta z njim gradila, da se bosta skupaj z njim vrgla v to pustolovščino in gradila svet, kjer se nihče ne počuti samega.
    (papež Frančišek, AL 321)

     

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.