Prva2020-06-03T21:35:30+02:00

Diakonsko posvečenje

»Ukaži, naj Levijev rod stopi bliže in ga postavi pred duhovnika Arona, da mu bodo služili,« smo slišali Gospodovo naročilo Mojzesu. Tudi danes sta bila naša brata Peter in Boštjan poklicana po imenu in sta izpovedala, da sta tukaj. S tem sta izrazila svojo pripravljenost pomagati škofu in njegovemu zboru duhovnikov pri službi besede, oltarja in dejavne ljubezni.

Romanje bolnikov in invalidov na Brezje

Za letošnje romanje bolnikov in invalidov na Brezje lahko rečemo, da je tokrat Marija poromala k srcem mnogih, ki jo iz leta v leto obiskali, ob romanju bolnikov in invalidov na Brezje.

Krizmena maša

Dovolite, da nas še enkrat nagovori papež Frančišek: »Kot duhovniki, sinovi in člani duhovniškega ljudstva, moramo sprejeti odgovornost za prihodnost in jo načrtovati kot bratje. Svojo krhkost, krhkost vsega človeštva položimo v Gospodove ranjene roke kot svet dar. Gospod je tisti, ki nas spreminja, ki nas uporablja kot kruh, ki vzame naše življenje v svoje roke, nas blagoslovi, nas razlomi in podeli in da svojemu ljudstvu.«

Žalna slovesnost ob Lipi sprave

Na ljubljanskih Žalah je potekala tradicionalna slovesnost ob Lipi sprave. Udekežil se jo je predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, med govorniki pa so bili tudi ljubljanski pomožni škof msgr. Franc Šuštar, prof. em. dr. Janez Juhant in igralec g. Tone Kuntner.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
[email protected]

Misel tedna

  • Samo tisti, ki je pripravljen poslušati, je svoboden odpovedati se svojemu delnemu in nezadostnemu zornemu kotu, svojim navadam in svojim miselnim vzorcem.

    (papež Frančišek, GE 172)

Facebook Pagelike Widget
https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.