Prva 2018-07-30T10:45:44+00:00

Ekumenski sprejem nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM predstavnikov Ruske pravoslavne Cerkve

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore OFM je v okviru obiska delegacije Ruske pravoslavne Cerkve na sprejemu gostil njegovo ekselenco Nazarija, škofa Kronštadskega.

Vzgoja in izobraževanje v ljubljanski nadškofiji

Z veseljem lahko povemo, da je na ravni nadškofije poskrbljeno za večino starostnih skupin, ki so vpete v vzgojno izobraževalni proces.

55. letnica smrti nadškofa Vovka

Dragi bratje in sestre, ko prosimo Boga, naj našega svetniškega škofa Antona Vovka povzdigne v čast oltarja, in ko se Božjemu služabniku priporočamo v različnih potrebah in stiskah, ga posej prosimo, da bi tudi mi, kot sinovi in hčere našega naroda ohranjali vernost očetov in brez brezbožnih primesi, pravo narodno zavest.

Obisk maturantov iz Argentine pri gospodu nadškofu Stanislavu Zoretu

Ob zaključku obiskovanja slovenskega srednješolskega tečaja Rast XLVII je skupina 27 dijakov iz Argentine s svojimi voditelji obiskala matično domovino Slovenijo. V sredo, 4. julija 2018, jih je na nadškofiji sprejel ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • V Jezusovi navzočnosti nihče ni imel občutka, da je ostal prezrt, ker so njegove besede in njegova dejanja izražala vprašanje: »Kaj hočeš, da naj ti storim?« (Mr 10,51). To se živi tudi sredi vsakdanjega družinskega življenja.

    (papež Frančišek, AL 323)

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.