Prva2020-05-06T20:27:29+02:00

Ponedeljkova molitev škofov Slovenske škofovske konference

"Spet nas je ponedeljkov večer zbral k skupni molitvi za Božje varstvo pred koronavirusom, za vse obolele, za zdravstveno osebje in za Božji mir v srcih vseh državljanov. Pri molitvi v kapeli sv. Družine na nadškofiji v Ljubljani sodelujemo tisti, ki smo na nadškofiji doma: nadškof Stanislav Zore, škof Franc Šuštar, kancler Franci Miklič, tajnik Boštjan Prevc in tri sestre Skupnosti Loyola."

Nagovor nadškofa Zoreta na 5. velikonočno nedeljo

»Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni,« nam danes pravi Jezus. Ob njegovi besedi si lahko zastavimo zelo konkretna vprašanja. Je pot, po kateri stopam, Jezus, ali morda kaj drugega? Sprejemam resnico, ki nam jo kaže in o kateri nam govori On, ali si dovolim prilagoditi resnico trenutnemu razpoloženju. In končno, kaj meni pomeni življenje? Kdaj sem v resnici živ? Ali ob kom sem najbolj živ? Ko strežem sebi ali ko sledim Jezusu Kristusu? +SZ

Sožalno pismo nadškofa Zoreta ob smrti škofa mons. Eugenia Ravignanija

Spoštovani gospod nadškof mons. Giampaolo Crepaldi, Vam osebno in Cerkvi tržaške škofije izražamo sožalje ob smrti škofa mons. Eugenia Ravignanija. S pokojnim škofom sem se srečeval na Sveti Gori, pa tudi v Trstu, saj so nekaj časa slovenski frančiškani delovali tudi v tržaški škofiji. Spominjam se njegovega blagega značaja in nasmeha njegovega obraza. Doživljal sem ga kot dobrega pastirja, ki je poznal potrebe svojega ljudstva in po najboljših možnostih na te potrebe odgovarjal, kar na področjih, kjer sobivajo različni narodi in jeziki, ni vedno lahko.

Napovednik za mesec maj

Ukrepi, ki so zaprli naša svetišča za skoraj dva meseca se počasi rahljajo. Življenje se bo, upamo, počasi vrnilo na stare tirnice, s tem pa bo tudi naš napovednik pridobil. Kljub omejitvam, vas vabimo na nekaj dogodkov. Mesec maj je mesec šmarnic. Marijin mesec. Vabimo vas, da se pridružite pobudi papeža Frančiška k vsakodnevni molitvi rožnega venca.

Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
[email protected]

Misel tedna

  • Nikar ne zadremljimo. Kajti tisti, ki se ne zavedajo, da bi storili velike opustitve proti Božji postavi, se lahko pustijo voditi neke vrste omami.
    (papež Frančišek, GE 164)

Facebook Pagelike Widget
https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem

Nadškofija Ljubljana je aktivno vključena v ukrep Programa razvoja podeželja.